miercuri, 18 mai 2011

Fericirea unora, integritatea altora.

Salut.

În urma postării anterioare despre homosexuali am primit o reacție interesantă a unui individ.

 ok, da' tu sa ai dreptul sa fi happy in public?
                                 -Alex Ördög

În urma căruia îi adresez o simplă întrebare pe care se poate filozofa:

Cum ar fi dacă fiecare ar face ceea ce îl face fericit în public?

Răspunsul meu ar fi că ne vom afla într-o societate în care următoarele lucruri ar trebui să fie acceptate ca "normale"

  • Oricine se va putea uita la pornoșaguri pe laptop în parc, ar putea să-și bage și o pereche de boxe ca să audă toată lumea. Asta îl face fericit.
  • Toți prebusecenții își vor iscălii numele pe pereți cu șprei negru de vopsea, vor putea desena svastici și vor putea să bea în fața blocului la 12 ani. Asta îi face fericiți
  • Bătrânii [am spus bătrânii pentru a vă ajuta vizual] vor umbla goi prin centru, cu penisurile flasce atârnânde și se vor scula la vederea unei fete de 14 ani care își leagă șireturile. Asta îi face fericiți.
  • Adolescenții se vor freca unu de altu la propriu pe băncile parcurilor, imitând futaiu cu haine pe ei. Doar pentru că asta îi face fericiți.
  • Babalâci de 63 de ani, plini de bani, se vor săruta ostentativ cu fete de 14 ani în mcdonalds. Doar pentru că asta îi face fericiți.
  • Indivizi vor da la labă uitându-se la fetițe de 5 ani care sunt în curtea grădiniței. Doar pentru că-i face fericiți.
  • Cocalarii vor putea asculta manele la maxim la ora 4 dimineața.

Teoretic, conform argumentului adus de tine, toate cele de mai sus ar trebui să fie acceptate de societate, ele fiind lucruri care fac anumite persoane fericite.

Concluzia mea e: Democrația este bună, dar prea multă democrație dăunează grav intelectului. Moralitatea înseamnă Integritate, Integritatea este tăria de caracter cea mai neglijată și duce la frigiditate mentală și slăbește partea aia a caracterului care acceptă orice. 

A fi pure open minded sau pur închis sunt ambele concepte greșite. Moralitatea și decența au niște limite, limite care nu pot fi încălcate, depinde de respectul de sine a fiecărei persoane dacă acceptă mai mult decât trebuie sau pune piciorul în prag și zice nu.

La fel cum homosexualii cer să fie respectați, eu cer să fiu respectat din punct de vedere a decenței publice. Afișarea necontrolată a unor indivizi poate leza o persoană, sau mai grav, un copil. 

Zicea Tudor Chirilă weekendu care a trecut că, mintea umană, este cel mai vulnerabilă în primii 5 ani de viață. Un copil de 4-5 ani va copia ceea ce vede, astfel putem spune că poate fi influențat în a deveni homosexual.

2 comentarii:

  1. Nu e rau sa ai perspective si principii, la fel cum tu ai ales sa le expui aici pe blog. Homosexualitatea ca forma de sexualitate a existat de-a lungul veacurilor, iar perceptia maselor de oameni a fost influentata de mentalitatea secolului in care au trait. De exemplu, in Roma antica, definitia normalitatii unui cuplu cuplu gay era perfect acceptata. Astazi, e acceptata doar in unele tari. Eu cred ca e indicat sa privim un fenomen social din toate punctele de vedere, sa vedem de unde a pornit si sa intelegem ca pana la urma si parerea noastra e influentata de cultura in care traim. Nu sunt neaparat PRO homo, insa imi dau seama ca daca as fi trait intr-o alta tara, probabil opinia mea ar fi fost influentata de gandirea de acolo.

    Mult succes cu blogul, e un inceput.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma intreb cum or fi copiii din Danemarca, ca acolo e legalizata casatoria gay din '89 .

    RăspundețiȘtergere